Afbeelding
Foto: Courtesy of Focus Features

Cate Blanchett als in opspraak geraakte dirigent

Kunst en cultuur 627 keer gelezen

VEGHEL | De film Tár is op maandag 6 mei te zien in het filmhuis van de Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel. De film over een in opspraak geraakte dirigent kreeg zes Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Actrice voor hoofdrolspeelster Cate Blanchett, en talloze vijf-sterren recensies. De film begint om 20.15 uur in de Grote Zaal.

In Tár wordt de succesvolle, charismatische dirigent Lydia Tár (Cate Blanchett) geconfronteerd met haar machtsmisbruik. Volgens de Filmkrant laat regisseur Todd Field ‘op een prachtig subtiele manier zien hoe gemakkelijk we dingen mis interpreteren’.
Tár is een echte slow burn, een film die traag begint en naar een grande finale toewerkt. “In het grandioos goede Tár worden de regels en afgronden van de macht minutieus verkend. Cate Blanchett speelt de rol met virtuositeit én tragiek”, aldus De Volkskrant.

Met Tár sluit de Blauwe Kei filmseizoen 23-24 af. Op 14 mei wordt het nieuwe (film)programma bekend gemaakt. Tickets voor Tár kosten tien euro (inclusief een drankje) en zijn te bestellen via www.blauwekei.nl, via 0413-342555 of aan de theaterkassa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant