Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Vat oe Fiets is geheel volgens traditie op Hemelvaartsdag, ook dit jaar weer nieuwe routes

Algemeen 1.446 keer gelezen

VEGHEL | De 54ste editie van het jaarlijkse fiets- en wandelevenement Vat oe Fiets vindt plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei. Dit jaar gaan de routes richting Vorstenbosch, Nistelrode en Uden en voeren door Maashorst en Bedaf.

Voor de wandelaars is een route van 19 en 25 kilometer uitgezet. Zij kunnen starten vanaf 8.00 uur. De fietsers kunnen kiezen uit een afstand van 25 of 50 kilometer. Zij kunnen starten vanaf 10.00 uur. De start is bij het Wijnugebouw in Veghel.
Deelname kost vier euro per deelnemer en voor een gezin met kinderen tien euro. Men kan alleen contant betalen.
Op de route zijn vier rustposten ingericht. Deelnemers kunnen daar genieten van een kopje koffie of thee. Daarnaast zijn er soep, frisdrank en broodjes verkrijgbaar. “Door uw deelname steunt u enkele goede doelen. Voor dit jaar zijn dat Stichting Vrienden van de Watersteeg, Steunmaatje en Deelhuisjes. Ook gaat een deel naar twee uit Veghel afkomstige missionarissen”, aldus Hans van de Donk van Wijnu.

Loterij
Bij aanmelding in het Wijnugebouw kan men loten kopen voor de loterij. De prijs van een lot is één euro. De hoofdprijs is een fiets van Piet Lucius Rijwielen. “De trekking van de loterij vindt plaats rond 16.00 uur. Het Wijnugebouw is de hele dag open, zodat u na afloop van fiets- of wandeltocht in de gelegenheid bent om nog na te praten onder het genot van een drankje”, besluit Van de Donk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant